Beskaeringer

Beskæring

Beskæring er sammen med fældning virksomhedens primære kompetence inden for grønt arbejde. Dette arbejde kræver bl.a. præcision med sav, forståelse af træets type og vurdering af faldretning og risici i forhold til personer og ejendom. 

Overordnet om beskæringer: 

  1. Hvis du betragter kronen fra de nederste grønne blade/løv/nåle til toppen, som værende 100%. Så kan jeg i beskæringen fjerne knap en tredjedel eller 33-40% af grenene – afhængig af trætype.
  2. Træets krone kan reduceres/skæres fra toppen eller opstammes fra bunden dvs. at kronen løftes højere op. Beskæringen kan også ske ved en kombination af begge.
  3. Ved en fuldbeskæring er jeg rundt i alle træets dele/grene og former det, så det er æstetisk i balance. 

Vi udfører som udgangspunkt beskæringer på Sjælland og de omkringliggende mindre øer, men vi tager også afsted til  sommerhuse fx. i Sverige/Fyn/Jylland, hvis det måtte ønskes.  

Vi klatrer iført sele, savbeskyttet stålwire og reb. Dette klatrerarbejde er væsentligt billigere end liftleje, og det kan desuden muliggøre beskæringer på steder, hvor liften alligevel ikke ville kunne komme til. 

I forhold til håndteringen af de afskårne grene, så  anbefaler vi, at flishugge grenene og lade flisen ligge på matriklen. På denne måde bevares en del af biomassen på grunden. Denne biomasse er god til at skabe  biodiversitet, da de ophuggede grene giver livsrum for insekter og mindre dyr, der kan være føde for fugle osv. i fødekæden. Flisen kan også fint bruges til at skærme mod uønsket vækst under fx. hækplanter eller som halvparten af fyldet i rhododendron- og blåbærbede. 

Hvis dette ikke ønskes eller er muligt, så bortskaffer vi selvfølgelig grene på genbrugspladsen. 

Vi opskærer gerne brændeegnet træ, så i selv kan flække resten. Og ellers prøver vi så vidt muligt at afsætte træet hos venner og naboer. Vi modregner ikke at fjerne brændeegnet træ i prisen, da kostprisen for brænde er så lav. 

Hvis du selv håndterer grene/stammer, så er prisen selvfølgelig lavere.