Traefaeldning

Fældning

Træfældning er sammen med beskæring virksomhedens primære kompetence inden for grønt arbejde. Dette arbejde kræver bl.a. præcision med sav, forståelse af træets type og vurdering af faldretning og risici i forhold til personer og ejendom.  

Vi udfører som udgangspunkt fældninger på Sjælland og de omkringliggende mindre øer, men vi tager også afsted til  sommerhuse fx. i Sverige/Fyn/Jylland, hvis det måtte ønskes.  

Vi klatrer både hele træer ned i mindre stykker iført sele, savbeskyttet stålwire og reb. Dette klatrerarbejde er væsentligt billigere end liftleje, og det kan desuden muliggøre fældninger på steder, hvor liften alligevel ikke ville kunne komme til. 

Hvis pladsen tillader det, så trækker vi træet ned i et helt stykke med reb, wire og skovspil. 

I forhold til håndteringen af de afskårne grene, så  anbefaler vi, at flishugge grenene og lade flisen ligge på matriklen. På denne måde bevares en del af biomassen på grunden. Denne biomasse er god til at skabe  biodiversitet, da de ophuggede grene giver livsrum for insekter og mindre dyr, der kan være føde for fugle osv. i fødekæden. Flisen kan fint bruges til at skærme mod uønsket vækst under fx. hækplanter eller som halvparten af fyldet i rhododendron- og blåbærbede. 

Hvis dette ikke ønskes eller er muligt, så bortskaffer vi selvfølgelig grene på genbrugspladsen. 

Vi opskærer gerne brændeegnet træ, så i selv kan flække resten. Og ellers prøver vi så vidt muligt at afsætte træet hos venner og naboer. Vi modregner ikke at fjerne brændeegnet træ i fældningsprisen, da kostprisen for brænde er så lav. 

Hvis du selv håndterer grene/stammer, så er prisen selvfølgelig lavere.